Beljakovine ali proteini, so osnovni gradniki vsake naše celice, zato ni potrebno posebej povdariti, kako pomemben je njihov vnos v telo. Organizem jih potrebuje predvsem za rast in obnavljanje celic, ter za uravnavanje življenskih procesov in obnovo.

Good Green ekološki konopljini proteini so pridobljeni iz konopljinih semen, zgolj s hladnim mehanskim postopkom, kar zagotavlje ohranjanje vitaminov, ter omega 3 in 6 maščobnih kislin. Ne vsebujejo nikakršnih dodatkov. Vsebujejo kar okoli 50 % proteinov, od tega kar 65 odstotkov globulina in 35 odstotkov albumin proteina, kar je več kot katerakoli druga rastlina. Bogati pa so tudi z vlakninami, vitamini in res širokim izborom mineralov.

Proteinski prah jedilne konoplje je bogat vir esencialnih aminokislin, zato je visoko cenjen tudi pri športno aktivnih ljudeh.

Konopljine proteine naše telo zlahka sprejme ter prebavi, zato se hitro absorbirajo v kri. So zdrava in hranljiva alternativa živalskim proteinom.

Dodajamo jih v smutije, juhe, presne sladice, pri peki peciva ipd.

Ne vsebujejo glutena.

Za optimalni izkoristek hranil naj športniki zaužijejo konopljine proteine 30 minut pred treningom in še enkrat 30 minut po končanem treningu.

Priporočen dnevni vnos beljakovin za povprečno odraslo osebo (8400kJ/2000kcal) je 50 g