Konopljina moka je uveljavljen, a morda malce zavajajoč izraz za vlakninsko – proteinski prah, ki ne vsebuje glutena. Ni ga potrebno termično obdelati, lahko ga uživamo v surovi obliki.

Za nepoboljšljive gurmane, nudi konopljina moka edinstven okus tako slanim, kot sladkim jedem. Z njo se v kuhinji lahko poigrajo vrhunski kuharji pri pripravi specialitet, kot se izkažejo začetniki, s preprostimi jedmi.

Good Green ekološka konopljina moka, se od večine konopljinih mok na tržišču razlikuje po res finem mletju. Ponaša se s kar okoli 50 odstotnim deležem vlaknin in okoli 30 odstotnim deležem proteinov, zaradi česar je izjemno cenjena med uživalci zdrave hrane. Ne vsebuje glutena. Bogata je s kalcijem, fosforjem, magnezijem in kalijem. Vsebuje tudi majhen odstotek omega 3 in 6  maščobnih kislin, ter vitamin E.
Vsebuje tako topne vlaknine, ki upočasnujejo absorbcijo glukoze v kri, zaradi česar imajo velik pomen v prehrani sladkornih bolnikov, kot tudi netopne vlaknine, ki izrazito izboljšujejo presnovo in uravnavajo prebavo.

Good Green ekološka konopljina moka, je pravzaprav vlakninsko – proteinski prah, katerega ni potrebno termično obdelati in jo po želji uporabljamo v katerikoli jedi, ki jo želimo obogatiti predvsem z  vlakninami, proteini ter minerali.

Uporabljamo jo za peko kruha, peciva, testenin in podobno, vendar tako, da osnovno moko nadomestimo z do 20%, po želji tudi več, konopljine.

Zaradi močnega okusa, se na začetku priporoča le do 5% nadomestka osnovni moki, saj tako jedi dodamo neko posebno, še nepoznano, a zelo prijetno noto izbrani jedi.
Na ta način jedi obogatimo z zgoraj naštetimi hranili, s katerimi pa so običajne moke zelo skromne.

Najpreprosteje pa jo je uporabiti kot dodatek različnim smutijem.